reklama
kategoria: Zdrowie
15 listopad 2021

[2/2] Kolendra okiem dietetyka

fot. nadesłane
Pochodząca z rejonów Morza Śródziemnego, kolendra jest przyprawą stosowaną na całym świecie. Wszystkie części tej rośliny są jadalne, jednak najczęściej używane w kuchni są jej przypominające natkę pietruszki – liście oraz nasiona, nadające potrawom korzenno-ostry smak. Choć kolendrę stosuje się głównie jako przyprawą kuchenną (stanowi m.in. ważny składnik wielu mieszanek przyprawowych np. curry), od wielu lat ceniona jest także za swoje właściwości lecznicze. Ziele kolendry jest źródłem wielu cennych składników odżywczych. Jest bogate w antyoksydanty, minerały, takie jak wapń, sód, potas oraz witaminy – C, B1, B2 i PP. Poniżej przedstawiamy jej zdrowotne właściwości.
REKLAMA
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Polsce

kiedy
2024-12-31 20:00
miejsce
Internet, Internet, Streaming online
wstęp biletowany
kiedy
2024-12-31 20:00
miejsce
Internet, Internet, Streaming online
wstęp biletowany
kiedy
2024-12-31 20:00
miejsce
Internet, Internet, Streaming online
wstęp biletowany
kiedy
2024-12-31 20:00
miejsce
Internet, Internet, Streaming online
wstęp biletowany